Om oss

I Bjärsjölagård, vår lilla by mitt i Skåne, finns ett bokbytarbibliotek. Det består av två bokholkar, en för vuxna läsare och en för barnen. Adressen är Bjärsjölagårdsvägen 1, mitt i en fyrvägskorsning, lätt att nå vare sig du kommer till fots eller med fordon. Här finns också en bänk om du vill slå dig ned och läsa eller prata böcker med någon annan besökare.

Det är öppet för jämnan, oavsett när du blir lässugen.

Så här går det till:

  • Du tar med dig en bok som du vill lämna vidare till någon annan. Vilken genre som helst går bra.
  • Sätt in den i skåpet.
  • Därefter ser du efter vad det finns för böcker – och väljer ut en, eller kanske två, som du tar med hem för läsning.
  • När du läst klart kan du antingen behålla din nya bok eller ta med den tillbaka till Lilla biblioteket och byta mot en ny.
  • Det går bra att låna en eller ett par böcker även om du inte har något att byta med.

Första bokholken invigdes den 20 februari 2014, ganska precis tio år efter att kommunens biblioteksfilial lades ned.  Här är en artikel i tidningen från vår invigning. Från hösten 2015 finns också en boklåda med barnböcker.

Holkarna byggdes av Christer Hovbrand och Karl-Einar Roos. Böckerna i lådorna sköts om av mig, Elisabet Norin, som är kontaktperson och som bor i Bjärsjölagård. Har du önskemål eller tankar om böcker och bokholkarna är du välkommen att höra av dig. Här finns länk till ett formulär där du kan höra av dig. 

Vi ingår också i ett världsomspännande nätverk som heter Little Free Library, vårt nummer är #12922 och den stora lådan är märkt med detta nummer. Vår GPS-position är:

Lat: 55.72108
Long: 13.68524