Nya barnböcker och en lärobok i svenska för vuxna

Två skåneförfattare, Gun-Britt Bergström-Lindell och Carin Hammarberg

Vi har tidigare uppmärksammat Carin Hammarbergs första bok, ”I min systers skugga”, som utspelar sig på Christinehofs slott på 1700-talet. Nu – samma år! – har nästa bok om flickan Ulla, kommit ut! Här får vi följa henne när hon är lite äldre och befinner sig på andra platser som tillhör familjen, såsom Ängsö slott vid Mälaren. Ulla saknar sin bästa vän, stalldrängen Johannes på Christinehof. Tack vare Ullas farmor, som driver Alunbruket, har Johannes fått börja studera i Lund. Detta är en fin feelgood-roman för läsare mellan 10 och 13 år.

Jag lägger in en broschyr om någon vill kontakta Carin för att ge en eller bägge böckerna i present.

Oss emellan kan jag även berätta att Carin håller på och skriver på en tredje bok om Ulla!

Gun-Britt Bergström Lindell kom förra året ut med sin fjärde barnbok, ”Russintårtan och Sörgårdsmysteriet”. Huvudpersonen Regina, som kallas för Russintårtan, är på sommaräventyr med kompisarna Moa och Simon. De är på läger med en hel veckas spännande äventyr. Det blir mer dramatiskt än väntat när det visar sig att en stöldliga härjar i trakten. De tre vännerna börjar i smyg ägna sig åt detektivarbete – utan tvekan händer det mystiska saker i skogen och i husets källare.

Gun-Britt är bosatt i Osby och har varit aktiv som journalist men ägnar sig numera åt författandet. Av och till gör hon författarbesök i skolklasser runtom i Skåne.

Den tredje boken är en lärobok i svenska för vuxna, Mål 1. Jag hoppas den blir till nytta och glädje!

Snart är det dags för den årliga bokrean! Har du önskemål om någon speciell bok eller typ av böcker till bokholken: hör av dig! Jag brukar försöka köpa in böcker jag tror kan vara av intresse – men ja, smaken är ju olika och det är svårt att gissa rätt.

#carinhammarberg #gunbrittbergströmlindell #skåne #barnböcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *