Böcker till alla och hälsningar till barnen …

Christer Hovbrand och jag, Elisabet Norin, är glada att se hur väl byns bokholk fungerar. Du går dit, du lämnar eller hämtar en bok och så samma runda igen, antingen med en annan bok eller samma bok. På så sätt fungerar vår holk cirkulärt, vilket är tanken. Då och då kollar vi hur det ser ut – kanske har några böcker blivit för utsatta av väder och vind – och läsning! Och så byter vi ut dem. Ibland presenterar jag helt nya böcker här innan de sätts in i holken.

Vi vill också tacka den bybo som bidragit med fin sommarblomma. Så trevligt! 🙂 Tyvärr har den lilla trädgårdssoffan dragit sitt sista andetag. Om någon har en använd, men hel, liten soffa att avvara vore det väldigt snällt om du vill skänka den till byn. Det är fint att kunna slå sig ned en stund och kika i böckerna innan man bestämmer sig. Eller sitta tillsammans ett par stycken och prata om böcker, livet och läsning en stund.

Nu har vi några helt nya böcker att presentera. För barn upp i åldrarna kör vi fantasy:

Sara Mauritzons två första böcker i en trilogi:
Silvermannen, som vann Slangbellan, pris för bästa bok 2022, och uppföljaren ”Flickan från underjorden”. Sara jobbar på skolbiblioteket i Veberöd, och hon har dedikerat böckerna åt barnen i byn! (Se bild nedan!) Jag kan garantera att man kan gilla de här böckerna även som vuxen. En jättestor man heter Tor och kör HD … vem är förvånad?

Nästa bok är jönköpingsbaserade Maria Friedners bok ”Ett magiskt arv”. Det är en mysig feelgood-berättelse där tiden stannar och huvudpersonen Signe förstår att hon nog måste använda sig av sitt arv för att få saker att fungera igen.

Den sista boken heter ”Indianställets hemlighet” och är skriven av klass 4 i Rydö, Halland, tillsammans med Angelica Ahlefeldt-Laurvig i ett författarprojekt. Också detta är en fantasy. ”När man skriver en bok ska det vara lite fantasi och lite på riktigt”, säger ett av barnen som varit med och skrivit.


Till er vuxna lägger jag in Marianne E. Gunves (Marianne är bosatt i Simrishamn) fina trilogi om Clary: ”Clarys krig”, ”Fina flickor” och ”Ärans pris”. Den utspelar sig under andra världskriget och är ett klassdrama som bjuder på såväl vardag som kärlekspassion. ”Clarys krig” var nominerad till Selmapriset 2021.

Om det finns utrymme lägger jag även in en del andra böcker. Trevlig läsning!

#silvermannen #flickanfrånunderjorden #indianställets hemlighet #ettmagisktarv #finaflickor #claryskrig #äranspris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *